|
.
Sada je: 28 tra 2026 16:48. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 16:48. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
SrKi
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 18 ruj 2013 14:26 |
|
|
|
ako bi se narucivao ja sam za!
|
|
 |
|
 |
|
damir1970
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 18 ruj 2013 15:07 |
|
Pridružen: 06 kol 2013 15:52 Postovi: 1343 Lokacija: Gruda, Konavle
|
Ja sam takodje za 
_________________ Samo za društvo iz ćoška koje polako ali sigurno propada!   Mod: Atomizer:
|
|
 |
|
 |
|
matija
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 22 ruj 2013 17:22 |
|
Pridružen: 10 svi 2013 15:54 Postovi: 357 Lokacija: Istrijan u Zagrebu
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 22 ruj 2013 17:34 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Samo 4 baksa šiping? To je prilično povoljno  Ak i je patka, platio si preko pp-a pa te libo taki 
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 22 ruj 2013 18:10 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
matija je napisao: Fogger v2 za $28 + $4 shipping iz Izraela: http://www.allforyummyvapor.com/index.php?page=product&p_id=137Preorderao, plaćeno putem PP, sad čekam da vidim jel to patka... Zgodan shop imaju i Kaje i 100 mg nikotinske tekućine ,, javi kao je prošlo dali su ozbiljni ili neki brijači ... 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 24 ruj 2013 19:28 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 02 lis 2013 09:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Stigao je i meni od poljaka u običnoj kartonskoj kutiji:  Unutra je atty i set rezervnih o-ringova:  Stigao je sa već nekavim montiranim meshom, općenito izrada je dobra ocjena 3/5, treba provjeriti srhove i atty očistiti od ostataka obrade:  za foggera sam pripremio 3 x 2 mm wickove:  postave se u kanaliće i kontakti pričvrste vijcima, vijci su tiha jeza, čudne glave, preblizu ruba i tako nisu se baš sa njima proslavili ovdje je na slici dihtung preko fibera, ali poslije u radu sam skužio da mi ne treba:  Višak wicka se skrati:  i stavi se gornje zvono samo treba paziti da vick ne dođe između zvona i dihtunga:  atty se napuni i sastavi, ... zašto imam osječaj da ću jako brzo izgubiti vijak na otvoru za punjenje ...  Atty solidno radi, produkcija pare je na visini a pošto je ovo poput Taifuna "zanimljiv" atty aroma jako ovisi o steupu:  edit by spavle: setup sa 2 x 2 mm wick mi se pokazao boljim i nije procurio, ne "grglja".
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
Zadnja izmjena: spavle; 02 lis 2013 10:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
matija
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 02 lis 2013 09:58 |
|
Pridružen: 10 svi 2013 15:54 Postovi: 357 Lokacija: Istrijan u Zagrebu
|
 Zanimljiv vizualni vodič kroz Foggera 
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 02 lis 2013 12:07 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Bijeli dihtung kod wicka je nepotreban i onda se dimnjak lijepo zategne do kraja i ništa ne curi. I predugačke si wickove sastrane ostavio.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 17:25 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Zadužio sam onog Foggera koji je gore na slikama, pažljivo rastavljenoga i složio svoj prvi setup.
Za slaganje setupa sam koristio mesh #500, Kanthal D 0.18 i 2mm flawor wick. Tekućina je RA od TEF-a.
Slaganje setupa nije toliko teško koliko zahtjeva alat koji je glupo koristiti kod attya ovog tipa i javljaju se sitniji problemi sa namještanjem žice. Naime, glupo postavljeni šarafi zahtijevaju špicange ili kakva druga precizna kliješta da se žica namota oko šarafa prije stezanja. prilikom stezanja, žica se pomakne te tako nategnule čitav mesh prema šarafu. Svejedno je loše da li se mesh iskrivi prema šarafu ili se žica prejako nategne kada se kroz mesh stavi igla. Isti problem je i sa druge strane, na drugom šarafu.
Kada se napokon zašarafi žica, ne smije se jako stegnuti, onako kako ja to radim jer će puknuti, valjda zbog sjajne završne obrade šarafa.
Kada je setup napokon bio na svom mjestu, odrezao sam višak mesha i višak špage te sve pošarafio. I to nije neki problem. Ali onda dolazi punjenje tekučine. Ona se puni kroz gornji šaraf. Ne postoji način da se stvar napuni kako bi to trebalo. Zatvaranje air controla kod ulijevanja nije dovoljno. Trebalo bi atty okrenuti naopačke i onda špricom nagurati tekučinu. No to je lagano nemoguće jer nakon naguravanja tekučine treba vratiti šaraf. Bez zatvorenog tanka kod ulijevanja, tekučina slogodno procuri pored wicka i kroz centralni pin. A to nije ništa novo. Jedino ovaj koji je to konstruirao nije znao ništa o tome. Designer.
I kada se to nekako ipak sastavi, ono što se dobije i nije toliko loše. OK aroma, OK TH, OK para. A da li bi moglo bolje? Svakako i to u svakom segmentu. Kada bi šarafi za šarafanje žice bili bolje postavljeni i malo iznad linije navoja da se to može rukom obaviti. Kada bi komora bila manja ili tank veći (bolje ne), pa da ostaje više wicka ili mesha izvan komore jer je ovako bolesno premalo. Kada bi tankanje bilo izvedeno odozdo ili nekim spretnijim rješenjem tako da se da natočiti tekućina a da se odmah ne potopi wick. Kada bi air control imao predkomoru za skupljanje kondenzata iz zraka. Kada bi te tri rupice bile barem malo tiše prilikom uvlačenja. Samo to za početak.
I to sve sam vidio i u onom videu na YouTube i kada sam napisao da očekujem V3. Nažalost, bio sam previše upravu. Sve moje zamjerke su se potvrdile.
Ithaka sa FT je jeftinija i daje puno bolje rezultate od Foggera. Out of Box. A mogu reći kako ju je i lakše složiti. Malo drugačije ali lakše. Svi se bez razloga boje NR-R-NR žice a to je najmanji problem za sastaviti. I onda se kupuju ovakva rješenja sa šarafima koja na kraju i nisu previše dobra.
Nije da ću stati ovdje, ali mislim da se ovo ne isplati niti modificirati. Mogu se neke stvari popraviti ali sve ne može.
Moja preporuka za zaobilaženje. Ako ste kupili, znam da vam se čini OK, ali kada ja znam da postoji bolje. Oni koji još čekaju, neka možda pričekaju V3 ili kupe nešto drugo. Ova kopija Taifuna GT je neuspješna. A slagao sam i tog Taifuna sa slike malo iznad.
|
 |
Sada je: 28 tra 2026 16:48. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 16:48. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |