Forum    FAQ

.

Početna » Binaries » Atomizer

[ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 40  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Vivi Nova Tank Clearomizer
 Post Postano: 15 stu 2012 10:43 

Kinta je napisao:
Iz ovoga vidim da ti koristis nepreradjene glave?
Ako je odgovor potvrdan onda je jasno i zasto. Do grijaca dolazi premala kolicina liquida i to sto gori je setup a ne ono sto bi trebalo isparavati - liquid. A pravilan dotok liquida i skida temperaturu cijelog sistema. I onda ponovo dolazimo do onog sto ponavljam godinama - Rad na suho nije TH. Sve skupa vise lici na Trobecove peci. Makar i kod namatanja setupa s previse namotaja zice, u sredini grijaca ne moze doci dovoljno tekucine, pa opet sve radi na suho.

A sto se tice arome ... u zadnje vrijeme postala je moda trpati velike kolicine arome u liquid. Istina da su se u zadnje 2 godine pojavili atomizeri koji unistavaju aromu, pocevsi s eGo attyem na dalje. Ali sto je previse - previse je. Ja stavim samo 2-3 kapi FA virginije na 10ml baze, i to je sasvim dovoljno. Zato toplo preporucam svima da sami mijesaju svoje tekucine. To stvarno nije nikakva umjetnost, tko si zna natociti gemisht zna si i sloziti liquid. A ko si nezna natociti gemisht nek vjezba.
:)

Da..., nisam nikad sklapao sam setup.., a to je većinom što nisam bio dovoljno zagrijan da nabavljam žicu i fiber.., dodatno..., no izgleda ću i to morati započet...
Otvorio sam glavu i gledam..., sve je natopljeno lijepo..., 6 namotaja žice preko glavnog fibera (2,8ohma glava), a preko njega je dodatni slobodni fiber pa gumica koja ne pritišće previše cijeli sklop..., ako sklonim gornji fiber mislim da će doći do curenja...!??

Što se arome tiče to je home-made bez pretjerane arome Gold-ducat PG/VG/H2O: 50/40/10.., probam to na silver modu svježe napunjena baterija - negdje oko 4,2V, manje ali dosta pare.., puno slabija aroma i gotovo nikakav TH..., a na Eci5 tj. 5V nema okusa gorenja, nego aroma i TH vrisak..., stoga kontam da je sve u redu s glavama i tekućinom samo mi treba nešto između, a to je ili glava od bar 3ohma na 5V ili 4,6V na istoj glavi..., no dobro...., zato moram uzeti VV mod i riješeno....., ili početi sam motati..., nema druge... :joj:

No..., puno sam zadovoljniji sa ovim http://www.vaporbreak.com/en/ce5-atomiz ... -plus.html - to je CE5+ eGo atomizer..., malo je prčkavo mijenjati glave..., no u odnosu na CE4 ovo je prava renesansa..., navodno je otpor kako kinezi kažu od 2,4-2,7ohma, ali to na bilo koijim e-go baterijama radi ko sat..., pare, arome, TH svega..., čak do pred izdisaj baterije radi odlično, 0% curenja, ma nešto fantastično, preporučam svakom...!!!

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 stu 2012 11:08 
Moderator

Mislim da te je Kinta vodio u drugom smjeru. On je govorio o onim zarezima na glavi kroz koje prolazi fiber na jednu i na drugu stranu. Ti zarezi se u njihovom dnu prošire svrdlom ili mini brusilicom da rupa bude cca. 3 mm. Tada fiber lijepo sjedne u te proširene rupe i ništa ga ne pritišće, a liquid ima nesmetani put do grijača. Žica ne smije biti namotana oko fibera kao da ju je sivonja motao, tj. ne smije biti previše stisnuta.
Ja namotam 4 namotaja žice 0,20 na fiber 3 mm i dobijem otprilike 1,9-2,0 ohma otpor.
Sa tri namotaja žice je otpor već negdje oko 1,6 ohma. Ustvari.. prvo namotam žicu oko drvene čačkalice kako bi dobio lijepe i pravilne namotaje, a onda maknem čačkalicu i kroz tako napravljen grijač provucem fiber koji malo navlažim kako bi ga lakše zamotao i provukao kroz namotaje.
Ne postoji dodatni slobodni fiber! To što ti vidiš je bijeli bužir koji služi za izolaciju. Ako izdrži prilikom promjene setupa, onda ga vratim unutra. A ako ne izdrži nego pukne ide u smeće i nema nikakve razlike sa njim ili bez njega. A pogotovo ne služi tome da sprijeci curenje tekućine.
Za curenje tekućine je zaduženo kratko silikonsko crijevo koje fino nasjedne dolje na izboceni rub grijača, a gore na ćep tanka.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 stu 2012 13:00 

Plastika čepa se može malo zakositi nožem da ne smeta fiberu, kad dođem doma postam slike. Usput reguliramo količinu pare.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 stu 2012 15:59 
Administrator

Sappy je napisao:

Otvorio sam glavu i gledam..., sve je natopljeno lijepo..., 6 namotaja žice preko glavnog fibera (2,8ohma glava), a preko njega je dodatni slobodni fiber pa gumica koja ne pritišće previše cijeli sklop..., ako sklonim gornji fiber mislim da će doći do curenja...!??

Da, izgleda dobro natopljeno. Ali zamisli situaciju kad u dvije sekunde ispari sav taj liquid s grijaca. A koliko mu treba da se ponovo natopi?
Ovaj slobodan fiber koji je preko grijaca odmah baci u smece. One je na potpuno krivom mjestu - na dijelu gdje je najveca temperatura i uzrok je loseg okusa. I nema veze s curenjem.
Silikonsku gumicu moras skratiti da ne dodiruje fiber. Slike su vec postane u ovom topicu.
I kao sto je D@do rekao treba prosiriti prolaz za fiber na 3 mm. I te slike su u ovom topicu.

Eh da ... i metalnu kapicu ispod silikonske kapice treba okrenuti naopacke, tako da je cijevcica okrenuta prema dolje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 stu 2012 16:21 

Kinta je napisao:
Silikonsku gumicu moras skratiti da ne dodiruje fiber. Slike su vec postane u ovom topicu.
I kao sto je D@do rekao treba prosiriti prolaz za fiber na 3 mm. I te slike su u ovom topicu.

Eh da ... i metalnu kapicu ispod silikonske kapice treba okrenuti naopacke, tako da je cijevcica okrenuta prema dolje.

U vezi s prvim.., jel sigurno da neće doći do curenja..., kad sam to radio na CE4 redovito mi je baterija plivala u tekućini....,

...a drugo zašto se ispod silikonske kapice ona metalna treba okrenuti naopako tj. da je cjevćica nadolje...!!??

Hvala...!!! bez obzira na ove odgovore danas odmah uređujem 2,8 glavu i prolaz za fiber kako je savjetovano...., da mi napokon svane na 5V....

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 stu 2012 16:42 
Administrator

Sappy je napisao:

U vezi s prvim.., jel sigurno da neće doći do curenja..., kad sam to radio na CE4 redovito mi je baterija plivala u tekućini....,

...a drugo zašto se ispod silikonske kapice ona metalna treba okrenuti naopako tj. da je cjevćica nadolje...!!??

Hvala...!!! bez obzira na ove odgovore danas odmah uređujem 2,8 glavu i prolaz za fiber kako je savjetovano...., da mi napokon svane na 5V....

Ja koristim tako i nikad ni kap nije procurela.

Tu metalnu kapicu sam jednom iz znatitelje okrenuo naopacke. Osim neobjasnjivog pozitivnog pomaka u aromi tekucina nece doci nikad u usta cak i ako se tank pretoci. Ovako kako ta kapica originalno stoji nema u stvari nikakvu funkciju. A kad se okrene naopacke podsjeca na misholovku ili vrshu i sprecava tok tekucine prema ustima.
:)

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 02:14 

Gospodo . pozdravljam vas opetovano i htio bih reći nešo što nema nikakve veze sa Vivi-jem.
Odnosno imam ozbiljno pitanje(budući da sam ovdje pronašao znalce):
Znam da je izvan teme ali vas pitam zašto Vivi?
Nemam baš iskustva i zato vas molim da mi kažete jel taj Vivi kao klasika(VW,Opel...) ili ima alternative(Honda,Subaru,Toyota...)
Naime , parim mjesecima i najbolje su mi jednostavne stvari.
Nije baš da si ne mogu priuštiti neki mod ali jdnostavno ne vidim(znam) potrebu za Vivi-jem i 5V kad mi to sve smrdi.
Nemam uopće pojma kaj sam htio reći-pitati ali nek se piše.
E da. Ja sm na twistu i T2 i mislim da imam svega vise kaj se tiče parenja od odlikaša sa modom i Phelope.
Sorry
LP

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 02:23 

dbudak je napisao:
Gospodo . pozdravljam vas opetovano i htio bih reći nešo što nema nikakve veze sa Vivi-jem.
Odnosno imam ozbiljno pitanje(budući da sam ovdje pronašao znalce):
Znam da je izvan teme ali vas pitam zašto Vivi?
Nemam baš iskustva i zato vas molim da mi kažete jel taj Vivi kao klasika(VW,Opel...) ili ima alternative(Honda,Subaru,Toyota...)
Naime , parim mjesecima i najbolje su mi jednostavne stvari.
Nije baš da si ne mogu priuštiti neki mod ali jdnostavno ne vidim(znam) potrebu za Vivi-jem i 5V kad mi to sve smrdi.
Nemam uopće pojma kaj sam htio reći-pitati ali nek se piše.
E da. Ja sm na twistu i T2 i mislim da imam svega vise kaj se tiče parenja od odlikaša sa modom i Phelope.
Sorry
LP

Buncaš... :kuc: :tose:

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 02:33 

Tak sam si i mislil.
Još jedanput sorry.
Bok, nema me više.

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 10:55 

Kinta je napisao:
Ovaj slobodan fiber koji je preko grijaca odmah baci u smece. One je na potpuno krivom mjestu - na dijelu gdje je najveca temperatura i uzrok je loseg okusa. I nema veze s curenjem.

Slobodni fiber sklonio i poplava..., sada gumica ne dodiruje glavni fiber bar za debljinu maknutog fibera i u grijač ulazi previše tekućine - dolazi do gurglanja i curenja tekućine na bateriju...., shit..., to sam i pretpostavljao jer slične stvari su mi se događale i kod CE4 kad sam previše skračivao silikonsku gumicu....

NIšta vratio sam slobodni fiber, ali sam skinuo 3 sloja s istog da ne bude tako gust i ne pritišće glavni, sada nema curenja....

Preostaje mi jedino proširivanje rupice za glavni fiber..., hebeš vivu, pari ko blesava, ali ne daje mi ni upola TH kao CE5 (čak ni sam 1,8ohma glavom) http://www.oceanvapor.com/92-6-vold-350 ... te.html..., ovo je majka za vivu, ne curi nimalo, lako se čisti, ne trabaju nikakve prerade ma milina..., doslovce sam osupnut..., od sada ću uzimati samo to..., radije ću čačakti nos nego vivu...

Povratak na vrh 

[ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 40  Sljedeća

Početna » Binaries » Atomizer

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club