|
.
Sada je: 04 svi 2026 16:20. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 16:20. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 21 ruj 2015 12:56 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Ne bih da ispadnem kontras al nekako mi djeluje da je autoru stalo vise da popljuje HDZ nego da pise o stvarnom problemu
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 21 ruj 2015 13:11 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
|
Ne znam zašto se kod nas ljudi zabrinjavaju, da smo što ekonomski jači mogli bi sebrinuti da bi ostali. To su ekonomski migranti, a ne ratne izbjeglice, ratuje se na njihovim prostorima već godinama, a ima ih podosta i iz Pakistana i sl. Kad vidite koliko novaca treba da bi se prebacili do nas, očito nisu ni siromašni. Probaj sjesti u brod i ući Ameriku bez papira... Da je Evropi bio cilj zaustaviti navalu već bi odavno resurse prebacili na otvrdnjavanje vanjskih granica, ne bi nitko ni ušao. Ovako ih treba ljudski zbrinuti i što prije proslijediti dalje onima koji su ih pozvali (Njemačka), a ne sad kad su dobili dovoljno izračunate radne snage mi smo kao neki prelivni kanal... Zanimljivo nitko ne bježi u Saudijsku Arabiju i sl Da su stvarno ratne izbjeglice trebalo bi napraviti kampove i smjestiti ih, poraditi na rješavanju rata i vratiti ih u njihove zemlje. Ima li na Sinaju Hrvatska enklava? Nema. Ima groblje...
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 21 ruj 2015 13:23 |
|
|
|
Saudijska Arabija nije potpisnik konvencije o izbjeglicama iz 1951. godine, kako god to smjesno zvucalo, neko to potpisao prije 60-70 godina i sad se moraju ili ne moraju primiti. Vjerujem da bi oni radije isli tamo ali im ne daju
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Postano: 21 ruj 2015 13:23 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
doctore je napisao: Mislim da je bilo bolje uopce se i ne doticati ove teme na ovakvom mjestu Dobrih ljudi ima puno vise na ovom svijetu, ali oni drugi su glasniji. Zato se necu sloziti s tobom ... samo u ovom dijelu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Postano: 21 ruj 2015 13:44 |
|
|
veljo_81 je napisao: Saudijska Arabija nije potpisnik konvencije o izbjeglicama iz 1951. godine, kako god to smjesno zvucalo, neko to potpisao prije 60-70 godina i sad se moraju ili ne moraju primiti. Vjerujem da bi oni radije isli tamo ali im ne daju
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk Ne vjerujem da se u Kuranu spominje potpis konvencije kao preduvjet za pomoć bližnjem (istovjernom) svome 
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 21 ruj 2015 13:53 |
|
|
|
Ne vjerujem ni ja al vjerujem da je novac jaci prorok od Isusa ili Muhameda, on preobrati sve, danas brat bratu nece pomoci ako ce ga to finansijski destabilizovati kamoli ici pomagati nekom iz drugog coska svijeta, to medju obicnom rajom, ko zna kakve su igranke na visim nivoima
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 21 ruj 2015 13:57 |
|
|
|
Eeeee...u tom grmu leži zec
|
|
 |
|
 |
|
doctore
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 21 ruj 2015 14:53 |
|
|
Kinta je napisao: doctore je napisao: Mislim da je bilo bolje uopce se i ne doticati ove teme na ovakvom mjestu Dobrih ljudi ima puno vise na ovom svijetu, ali oni drugi su glasniji. Zato se necu sloziti s tobom ... samo u ovom dijelu. Kinta nisam time mislio da se netreba razgovarati o problemu niti ga gurati pod tepih,vec jednostavno mi zao zbog toga sto cu ubuduce,makar to nikad ne spomenuo na forumu,neke od forumasa gledati u drugom svjetlu.Corto je primjetio da su ljudi skloniji empatiji ako su i sami dozivjeli nesto slicno,sto ja jesam prosao.U prijasnjim postovima netko nas je podjelio na "bosance" i ostale,netko je nekom pozelio zeta iz Dervente u smislu neke uvrede.U zivotu sam naucio (na tezi nacin) da prijatelj ili neprijatelj nema rasu,nacionalnost niti vjersko opredjeljenje.Nikad neznas tko ti moze u zivotu pruzit ruku.Nemam namjeru djelit lekcije iz roditeljstva nikome,ali moja djeca ne smiju reci Hrvat,Srbin,Musliman vec Tomo,Dejan i Mirsad...
_________________ "Nikad ne dijelite rov sa nekim tko je hrabriji od vas!"
|
|
 |
|
 |
|
dafreek
|
Naslov: Postano: 21 ruj 2015 14:57 |
|
|
Isto tako treba uzeti u obzir da Islam nije Islam. Ljudi ovdje previse generaliziraju, kako je to sve isto, ali nije. Isto kao i krscani i pravoslavci. Vuce iste korijene, ali su vjerovanja razlicita. A i novac, novac je isto problem 
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Postano: 21 ruj 2015 15:01 |
|
|
veljo_81 je napisao: Ne bih da ispadnem kontras al nekako mi djeluje da je autoru stalo vise da popljuje HDZ nego da pise o stvarnom problemu
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk Kolega, kad je mentalitet HDZ-a i njegovih birača takav da ih se može samo pljuvati. Di je karamarko di je precjednica, nema ih drkaju kurac i pozivaju vojsku i šire nekakve panične poruke, kao da dolaze novi srbi u zauzimanje knina, a ne ljudi koji bjeze od rata, da čak ni ovdje ne žele ostati, jer isti ti HDZ-ovci su opljačkali ovu državu i osakatili je, a sad bi glumili djevicu mariju i vojne zapovjednike, pljuc na njih, i kraj priče, toliko su jadni. Da su neki K napravili kada su bili na vlasti preko 10 godina, možda bi iskoristili potencijal, otvorili neka radna mjesta, nešto, a ovako, dobro da jadnim ljudima imamo i vodu za ponuditi... I kad već kolega doctore ovako krasno uči djecu, svaka čast, ne postoje ni vjere ni rase ni ostala sranja, sve su to ljudi. A sad je na njima hoće li biti dobri ljudi ili ljudi sa kojima nitko ne želi imati posla. A što se tiče bosanaca, to je bilo samo za prikaz da bi određeni ljudi birali tko je dobro došao a tko nije, a to nejde tako, ako smo primali bosance srbe mađare zašto nebi primili i sirijce i ove i one, tim više što smo direktno odgovorni za stanje u njihovim zemljama.. A kad je već kolega spomenuo Islam, to je sranje kao i kršćanstvo i sve vjere koje postoje, napravljene za zatupljivanje i lakše kontroliranje krda....
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
Sada je: 04 svi 2026 16:20. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 16:20. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |