|
.
Sada je: 04 svi 2026 23:17. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 23:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 08 pro 2015 13:58 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Zeza za rossija i sin93, nije upereno protiv tebe nego kao sto kazu reperi, uletio si u panc ili tako nekako
Naravno da moze da bude zdrava firma i u HR i bilo gdje na svijetu, e sad, neko moze da normalno radi, zivi i ima firmu a neko samo mijenja auta i kurve, i citava familija trosi kao da sutra ne postoji onda jbg, neko to mora da naradi
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 08 pro 2015 15:58 |
|
|
Fyla je napisao: Eto, bolje da nisam ništa ni napisao. Nisam se htio ni reklamirat ni hvalit, samo sam iznio jedan slučaj (konkretno moj) da se vidi da se i u HR može. Očito nisam trebao.
Molim moderatora da obriše moj post gore. ma kaj bi brisao, bila je zajebamcija, iliti sarkazam... vjerujem da je tak kod tebe, inace bi se pokrio usima i sutio... 
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 08 pro 2015 16:44 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
nemoj brisat, zaposli mene i Rossia i onda može koliko sam tako govana popapo što privatno što na ugovoru što na crno da mi je svaki dan isto radio subotom, nedjeljom, po kiši, snjegu... ljetos sam osto subotom kad niko živ nije radio, sa nekim likovima iz Varaždina kopo bunar, petak do 3 sa firmom, osto do 7. I cijelu subotu (neradnu) od 6 do 8 skoro navečer, oko podne i kiša počela, vjetar, nemaš se di maknit.. Radi i šuti jbg
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 08 pro 2015 17:55 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Sta je to neradna subota? Jel to ono kad 01. Januar pada u subotu pa se ne radi?
Jbg, tako je kako je, volio bih da je radno vrijeme po zakonu i godisnji po zakonu al nije i to se nece promijeniti, bar ja necu docekati
E sad, meni se ne ide nigdje, nemam vise tu energiju da bih mogao ponovo se dokazivati za ne znam kakve pare, idem na taj posao, svaki dan ponedjeljak-subota po 10 sati, nekad i nedjeljom, i tako vec 15 godina, godisnjeg 5 radnih dana, od praznika Nova godina, Bozic i 1. Maj, valjda sam navikao i nije mi nesto ni tesko, upao u mehanizam i kotrljam
Sto se tice odlaska van za vas iz HR, moj drug dobije otkaz u firmi u kojoj je radio, zena, djeca, krediti i kaze idem negdje van raditi, imam HR papire nacu nesto, 7 dana je visio po kafanama u HR i skompao se sa nekom ekipom, rade struju na bijelo, firma iz ZG ih salje gdje dogovore posao, bio je prvo u Njemackoj, sad je u Engleskoj, 10 evra sat, smjestaj i jedan obrok od firme, kaze da nikad nije odmorniji dolazio s posla, zali se jedino na cijenu piva u Engleskoj, znaci moze se naci posla ko hoce raditi
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 09 pro 2015 00:09 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
tamo di sam radio je subota bila neradna.. inače mi ni subota ni nedjelja ni svetac neki ni ništa nije neradno, ja sam na selu ii jednostavno to je tako.. baš baš slobodan dan nebi reko da sam ikad imo, uvjek se nađe nešto, makar to ne bilo neki poso (firma itd) nego ovako stalni poslovi, živine, drva, popravci za ponedjeljak ako idemo u šumu, ili makar pregled traktora, pila, prilkolica..
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 09 pro 2015 10:18 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Fyla je napisao: Eto, bolje da nisam ništa ni napisao. Nisam se htio ni reklamirat ni hvalit, samo sam iznio jedan slučaj (konkretno moj) da se vidi da se i u HR može. Očito nisam trebao.
Molim moderatora da obriše moj post gore. Daj sta ti je mi se samo zezamo covjek, opusti se  Drago mi je da u Hr ima takvih poslodavaca, dao bog da su svi kao ti, onda nebi uopce bilo potrebe za ovako tuznom temom 
|
 |
|
mpix
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 09 pro 2015 11:19 |
|
|
|
Fyla je očito jedan od rijetkih koji ne očekuje bogaćenje preko noći. Isto tako je svjestan da je zadovoljan radnik najbolji radnik. Isto tako je svjestan da bez rada nema niti zarade. I tu je uglavnom problem u hr. Vani je to normalno, a ne kao kod nas, iznimka.
Imam sreće da sam u (malo većoj) firmi gdje je management isto toga svjestan i nagrade dobro poslovanje. Od prekovremenih, pa do svih mogućih nagrada, regresa... sve što po zakonu mogu isplatiti, isplate. Zato mi nije problem doći i vikend, i ostat duže ako treba. Jedina mana je kaj se svaki dan vozim sat i pol u jednom smjeru. Ali niti to nije neki problem jer je prijevoz organiziran (bus od firme). I tako zadnjih 26 godina. Osim toga radio sam u strogoj struci prvih 21 godinu i sad sam u istioj firmi na drugom mjestu gdje sam spojio hobi s poslom. Imam tri alarma namještena da ne zaboravim otić na bus ili mogu prespavati u firmi jer nema drugih mogućnosti otić doma.
Znam da niti vani nije sve savršeno samo se o tome šuti (neko je gore napisal zašto), ali je normalan odnos prema radnicima nešto što se podrazumijeva, a loše stvari su iznimke. Kod nas je obratno. Nadamo se da će se to ipak promijeniti, samo je teško mijenjati balkanski mentalitet.
_________________ "The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera" - Dorothea Lang 
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 09 pro 2015 13:25 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
mpix je napisao: Fyla je očito jedan od rijetkih koji ne očekuje bogaćenje preko noći. Isto tako je svjestan da je zadovoljan radnik najbolji radnik. Isto tako je svjestan da bez rada nema niti zarade. I tu je uglavnom problem u hr. Vani je to normalno, a ne kao kod nas, iznimka.
Imam sreće da sam u (malo većoj) firmi gdje je management isto toga svjestan i nagrade dobro poslovanje. Od prekovremenih, pa do svih mogućih nagrada, regresa... sve što po zakonu mogu isplatiti, isplate. Zato mi nije problem doći i vikend, i ostat duže ako treba. Jedina mana je kaj se svaki dan vozim sat i pol u jednom smjeru. Ali niti to nije neki problem jer je prijevoz organiziran (bus od firme). I tako zadnjih 26 godina. Osim toga radio sam u strogoj struci prvih 21 godinu i sad sam u istioj firmi na drugom mjestu gdje sam spojio hobi s poslom. Imam tri alarma namještena da ne zaboravim otić na bus ili mogu prespavati u firmi jer nema drugih mogućnosti otić doma.
Znam da niti vani nije sve savršeno samo se o tome šuti (neko je gore napisal zašto), ali je normalan odnos prema radnicima nešto što se podrazumijeva, a loše stvari su iznimke. Kod nas je obratno. Nadamo se da će se to ipak promijeniti, samo je teško mijenjati balkanski mentalitet. Upravo tako. Smatram da radnik mora bit zadovoljan da bi radio kako treba. I to pokušavam postići. Ali isto tako očekujem od radnika da RADI. Svakom svom radniku lijepo kažem kad se zaposli: Došao si ovdje raditi ne za mene, nego za SEBE. Radnik koji to shvati taj će i da radi.
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 15 pro 2015 17:41 |
|
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Odlazak u inozemstvo Postano: 15 pro 2015 20:01 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
I na kraju clanka anketa naziva "cijene li poslodavci radnike u Hrvatskoj" Sjetih se odmah kako sam vozio najvece krame jer ih nitko drugi nije htjeo vozit, kako sam ih popravljao u svoje slobodno vrijeme, kako su mi odbijali od place za napuknutu sofer sajbu (jer moja je krivica sto nisam eskivirao kamencic iz suprotne kolone, trebao sam to predvidjeti i prikociti 500m ranije tako da se kamencic odbije od cestu ili neko drugo vozilo a ne da naletim na njega brzinom od citavih 45km/h i razbijem sajbu) te kako sam za nagradu dobivao govedinu iz najlonske vrece bez ikakve etikete i spoznaje tko je to govedo kada i kako zaklao. Oplakah 
|
 |
Sada je: 04 svi 2026 23:17. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 23:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |