|
.
Sada je: 04 svi 2026 15:14. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 15:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 08:36 |
|
|
|
Ove izbjeglice su kao navodjeni projektil sa tocno odredjenim ciljem unistenja. A u ovom slucaju, cilj je Evropa. Mozemo mi tu srat jos deset stranica, zalit ih, ili osudjivat. Ali to nece promjenit cinjenicu da je islamizacija debelo zakoracila u evropu. A to nece zavrsit dobro.
|
|
 |
|
 |
|
avet
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 09:10 |
|
|
|
evo iskreno nisam sve citao u temi već samo zadnje dvije stranice...pa da dam neki svoj osvrt i mišljenje na temu
prvo stanje u siriji relativno sam upoznat s situacijom jer imam prijatelja sirijca kojem je otac dosao u hrvatsku za vrijeme juge (ima dole dosta familije) problem sa sirijom i rata u siriji je x frakcija, xy savezništva i xy protivništva, savezi se sklapaju i raskidaju na dnevnoj bazi izmedu frakcija ovisno kako kojima u tom trenutku odgovara. Ukratko nezna se tko pije, a tko plaća. Većina frakcija je za vjersku državu, ali nisu na ti o kojem uređenju i o kojim zakonima se govori
dalje....među današnjim izbjeglicama koje idu ili su došle u zapadnu europu je možda 25-30% sirijaca, dok veliki broj ostalih čine iračani, afganistanci, pakistanci, somalijci... Podosta ljudi koji su bili na privremenom radu u okolnim državama (uključujući i ljude koji su bili čak i u Katru ili u UAE) riješavaju se svojih dokumenata i izjašnjavaju se kao sirijci, koji imaju realno 99% šansu za dobivanje azila. To se najbolje vidi u financiranju puta, jer realno nije malo 5 ili 10 tisuća € za put, te čak su kružile priče da saudijci sponzoriraju put (tko zna). Baš tu nešto smrdi. Sirijac (baš sirijac) sa papirima koji ide na zapad mogao je puno jednostavnije i jeftinije doći u njemačku. Cijena avionske karte Turska-Njemačka je 350€, zračna luka je ničija zemlja i kada sleti može tražiti azil. Razumijem ljude bez papira, ali ne i ove sa urednim papirima.....
Integracija i općenito život Cilj su im zapadne zemlje, primarno zbog uvjeta, posla, socijale....ali tu nastaje problem socijalizacije. U njemačkoj danas još ima problema sa drugom ili trećom generacijom turaka koji još žive po svojim pravilima. Švedska je recimo još u većoim problemima nakon velikog dolaska iračana, afganistanaca, somalijaca i sada sirijaca. Bio sam prije godinu dana u stockholmu i ima zabrinjavajućih stvari. Primarno je to neintegracija, zadržavanje vlastitih običaja i kulture (u skoro stopostotnoj mjeri), pa do provođenja svojih zakona. Recimo u Rinkeby (dio Stockholma) se preporuča ne ići navečer, ai preko dana se treba paziti.....
Mislim da treba pomoći, pogotovu ljudima iz ratom pogođenih zemalja, ali isto tako mislim da je veliki problem ulazak ljudi bez dokumenata, ljudi "duhova" bez prošlosti. Nakraju ispada da 70--80% tih ljudi su ekonomski migranti koji idu samo za boljim poslom, jer realno da se samo bježi od rata mogli su ostati u turskoj.
i na kraju...islamizacija europe...pa europa je već jako dugo suočena s tim. Od recimo francuske sa alžircima, marokancima sa prosječnim natalitetom većim od francuskog za 5-6 puta, plus konstantnim useljavanjem, nizozemska, skandinavske zemlje, njemačka sa turcima....dovoljno je reći da je prije nekoliko dana saudijska arabija ponudila njemačkoj građenje 200 đamija (200!!!)....više to nije ulazak islama u europu na mala vrata. U nekoliko generacija će to biti puno puno veći problem. Sam broj muškaraca koji jemožda i 80% među izbjeglicama/imigrantima, recimo arapske familije u francuskoj su imale natalitet 7 promila (nemogu naći točan podatak, ovaj broj mi je ostao negdi u glavi) ali i da je recimo 4 ili 5 puno je.
_________________ Nepsujem...ja se samo tako izrazavam
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 10:13 |
|
|
Lis je napisao: Ove izbjeglice su kao navodjeni projektil sa tocno odredjenim ciljem unistenja. A u ovom slucaju, cilj je Evropa. Mozemo mi tu srat jos deset stranica, zalit ih, ili osudjivat. Ali to nece promjenit cinjenicu da je islamizacija debelo zakoracila u evropu. A to nece zavrsit dobro. e pa upravo to...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Lemi_O2
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 11:03 |
|
Pridružen: 01 sij 2014 11:25 Postovi: 549 Lokacija: Zagreb, EU APs
|
Rossi je napisao: Lis je napisao: Ove izbjeglice su kao navodjeni projektil sa tocno odredjenim ciljem unistenja. A u ovom slucaju, cilj je Evropa. Mozemo mi tu srat jos deset stranica, zalit ih, ili osudjivat. Ali to nece promjenit cinjenicu da je islamizacija debelo zakoracila u evropu. A to nece zavrsit dobro. e pa upravo to... Islamizacija je zakoračila u Europu malčice prije, 700. i neke godine, tam u Andaluziji negdi, pa onda Otomansko carstvo i ne znam koji još. Odolijevalo se više ili manje uspješno, ovisno o periodu. Ovaj put izabran je potpuno drugačiji model pa se ne ide ognjem i mačem, već ovako. Ali opet, ljudi su u pitanju, ne može ih se sve strpati u vlak, pa opet u poljske tvornice...
_________________ X
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 11:22 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ma možemo se mi opirati migracijama koliko hoćemo, nebitno da li se migrira zbog rata ili ekonomske situacije, ali činjenica je da stanovništvo Evrope izumire... i da se mijenja demografska slika svijeta, kao i klima. Ionako postajemo tropski predio ;-) Plakali su i Talijani i Francuzi zbog unosnih ugovora koje su imali s Gadafijem, pa im nije pomoglo... Meni se više čini da EU namjerno prima migrante jer joj fali mesa za topove u potencijalnom novom sukobu... eto, kad moram i izreći ono što je očito... Ja bi pitao političare u EU zašto su podržavali sve te Al Kaide, ISIL-e i ostale frakcije protiv Gadafija, Mubaraka, pa čak i Sadama... i sad se vraća kao bumerang... jebiga, karmička pravda očito postoji...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Lemi_O2
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 11:40 |
|
Pridružen: 01 sij 2014 11:25 Postovi: 549 Lokacija: Zagreb, EU APs
|
|
Da, lijepo je rekel P. Preradović: "Stalna na tom svijetu, samo mijena jest."
_________________ X
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 20 ruj 2015 11:52 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Da je to sve tako, da su to "projektili" i da se ide na to da se ubace teroristicke celije, neka se ubace, godinama Amerika i Evropa kroje sudbine i stvaraju kolonije, red je da se plati ceh, sve se vraca, sve se placa
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 12:53 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
ti veljo stalno braniš te pustinjske kozojebe, da im se ne želiš pridružit prema njemačkoj?
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: "Izbjeglice" Postano: 20 ruj 2015 13:19 |
|
|
sin93 je napisao: ti veljo stalno braniš te pustinjske kozojebe, da im se ne želiš pridružit prema njemačkoj? Promašio si forum, više nisi na index.hr Idiote
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 20 ruj 2015 13:31 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
 |
|
 |
Sada je: 04 svi 2026 15:14. | Zadnji put si ovdje bio: 04 svi 2026 15:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |