Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Hrvatska poljoprivredna komora
 Post Postano: 22 vel 2012 20:50 
Administrator

Hrvatska poljoprivredna komora glavna je politička baza mljekarske pobune protiv Vlade. Ta ista Vlada financira je sa 41 milijun kuna na godinu. Od 17 članova Upravnog odbora njih 13 članovi su HSS-a. Među njima su i kolovođe prosvjeda: oni su proteklih nekoliko godina dobili milijune kuna državnih poticaja za proizvodnju mlijeka, kojim sad zalijevaju zagrebačke ulice

slika

Dužnosnici Poljoprivredne komore, relativno nove ustanove u činovničkom sektoru, nekoliko dana nakon početka djelomičnih seljačkih blokada potvrdili su da stoje iza seljačke bune.

Upućeni kažu da je takva objava zapravo dala signal da se krene u masovno blokiranje prometnica.

Naime, Poljoprivredna komora osnovana krajem 2009. godine okuplja svakog seljaka, obrtnika, poduzetnika, branitelja i sve ostale koji se bave bilo čime vezanim za poljoprivredu.

Ukupno ih je 200 tisuća.

Pa kad je vrh Komore rekao da su prosvjedi opravdani, bio je to zapravo poziv upućen populaciji od 200 tisuća građana da upali traktore i izađe na cestu.

Već drugi dan prosvjedi su dobili na masovnosti.

Tjednik Globus proteklih dana istražio je što je to Poljoprivredna komora, čime se bavi, kako se financira i kako je uspjelo HSS-u, koji je danas politički mrtav, da upravlja tom ustanovom.

Naši sugovornici bliski HDZ-u i HSS-u kažu kako je osnivanje Poljoprivredne komore, koja će držati pod kontrolom sve domaće poljoprivrednike, ideja stara kao i sam HSS.

No, njezina realizacija nikad nije bila moguća zato što HDZ-u nije padalo na pamet prepustiti HSS-u tako brojno političko tržište.

Prva prilika HSS-u se ukazala nakon parlamentarnih izbora 2007. godine.

U pregovorima je Sanader za HDZ isposlovao Ministarstvo poljoprivrede, dok je HSS-u obećano da će se osnovati Poljoprivredna komora koja će biti pod njihovom kontrolom.

Tu valja napomenuti da su poljoprivrednici tada kao i danas bili podijeljeni u nebrojene seljačke udruge i saveze, pa je ideja bila da Poljoprivredna komora konačno ujedini sve seljake koji se bave poljoprivredom.

Kako je Čobanković kao ministar potpuno kontrolirao seljake, Sanader je napokon početkom 2009. dopustio osnivanje Poljoprivredne komore. Dogovoreno je da Ministarstvo dodijeli 800 tisuća kuna za njezino osnivanje i odabir Upravnog odbora.

Bio je to veliki uspjeh za HSS koji je imao velike planove s budućom Komorom. Slavlje im nije poremetio ni Čobanković koji je za predsjednika Upravnog odbora gurao sebi bliskog HSS-ovca.

U prosincu 2009. za predsjednika je izabran HSS-ovac Darko Grivičić, a zajedno s njim u Upravni odbor izabrano je još 12 HSS-ovaca.

Bilo je potpuno jasno tko je vlasnik Poljoprivredne komore.

I sada su pred njima bile još samo slatke brige, odnosno koga će sve zaposliti u novu ustanovu. Planiralo se da to mora biti barem 500 ljudi po uzoru na Vidoševićevu Gospodarsku komoru.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Hrvatska poljoprivredna komora
 Post Postano: 22 vel 2012 21:04 
Moderator

Poštovani,
Službeni portal izborne jedinice HSS-a je zatvoren.

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Hrvatska poljoprivredna komora
 Post Postano: 25 vel 2012 10:33 

Da ne otvaram novu temu samo bih se nadovezao - mislim da se braća Radić okreću u grobu kakvi idioti vode HSS zadnjih godina. Prvo onaj kreten koji je podmetao klipove pokojnom Račanu gdje god je stigao pune 3 godine i usput ga nije bilo briga za stranku i nakon njega, kad se mislilo da goreg čovjeka nije moguće odabrati, dolazi lik sa slike koji je dotukao stranku koja bi uz normalnog vođu dobila sigurno 20% glasova. Nadao sam se da neće dobiti ni 1 jedini mandat, jer očito moraju lupiti glavom u zid.

A što se tiče poljoprivrede i poticaja, to je samo kupnja socijalnog mira. Dok istinski proizvođači znaju plasirati proizvode, ovi klauni na cesti koji 3 tjedna godišnje rade se bore protiv najavljenih promjena u sustavu poticaja. Naravno, najlakše je živjeti na socijali, pa malo lupi led, pa odmah plač i kuknjava... jebiga, nije to tvornica da te jebe šef, pa onda njegov šef, pa kupac, pa direktor, pa ne znaš hoće biti plaće ili ne. Sjediš doma, drkaš kurac, malo pobacaš sjemena po zemlji pokupiš poticaje, za plasman ti se sexa - sretan si da si uspio izbiti Todoriću barem 0,002 promila poticaja koje dobiva od države da može uvoziti jeftino iz Makedonije i Srbije, lijepiti etikete "kupujmo 'rvacko" i plasirati po 10 puta većoj cijeni. Protiv toga HSS ni jednom nije digao glas, kao ni njegovi HDZ-poltroni (Grivičić recimo)...

Treba ukinuti kompletan sustav poticaja - država treba potaknuti tako što će riješiti navodnjavanje, kanale i riječni transport dolinom Save. Sreća je da je vodostaj za vrijeme ovih niskih temperatura bio nizak, zbog višemjesečne suše - inače bi u barem 4 županije imali "ledenu poplavu" zbog neodržavanih i neočišćenih kanala, zapuštenih oranica i primitivaca koji ne plaćaju vodnu naknadu jer "njima to ne treba". Sve dok se takvo stanje tolerira ova država ne može naprijed...

Eto, morao sam... cijeli život me prati primitivizam, prepisivači su danas manageri, loši đaci i primitivci su se dotepli vlasti i neće sjahati samo tako. Bahati dinaridi bez imalo osjećaja za druge - jebiga, moj ćaća je očito iznimka koja potvrđuje pravilo...

Valjda zato danas, kako je Kinta i primjetio, i nema loših đaka... jer i tamo su primitivčine zasjele - u obrazovanje. Ovo znam iz osobnog iskustva...

Ili drugim riječima... jebeš zemlju i onog tko živi od nje...

P.S. Chromex, ovo nije tebe išlo, da ne bi opet umislio da te napadam... a u Australiji su zabranili parenje, tako da mi je sve manje privlačna... iako navodno puštaju preko granice za osobnu upotrebu...

Povratak na vrh 

[ 3 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club