Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: indexov clanak na temu hzz i koliko su pomogli ljudima
 Post Postano: 29 stu 2013 15:00 

Evo moram ovo stavit.....jer sam prije dva dana sa ninac doživio bezobrazluk i bahatost od strane hzz-a
ali moja ninac je smogla snage i napisala za index.hr svoje i moje iskustvo sa HZZ-om
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vasa ... 13873.aspx

Povratak na vrh 

Naslov: Re: indexov clanak na temu hzz i koliko su pomogli ljudima
 Post Postano: 29 stu 2013 15:38 

kad sam ja pitao ovu na šalteru da zašto mi nisu rekli za jedan papir da donesem (u svezi naknade) je bio-a znate, mi vam nismo duzni to rec!!

i spika ovakva- neka ti je plaća neto recimo 5000kn, a ugovor ti izašao primjerice 15. u mjesecu (ne zadnjim danom mjeseca), racunaju prosijek place MINIMALAC, jer nemam puni zadnji mjesec (po njihovoj logici nemogu uzet u prosjek nepuni mjesec)...dok nisam zaprijetio tužbom nakon par dolazaka tamo i par poziva u zagreb...i onda su mi uzeli u prosijek zadnja "puna" tri mjeseca,ali kriva, i opet me zakinuli za cca 10kn/mjesecno, al nek ima bude, nisam imao vise snage...nakon obavjestajnog razgovora sa zagrebom su me počeli ovi moji oslovljavat sa " gospodine Vuljanić"...govna, nista drugo

predam zahtjev za naknadu 18. u mjesecu, dolazim zadnji radni dan u mjesecu pitat zašto rjesenja nema, na šalteru nezna, pravnici ravno, pitam u cem je problem, ona kaže da problema nema, sad ja lud-a zašto onda nema rjesenja, jer ako do kraja mjeseca ne dobim rješenje onda cu cekat naknadu jos mjesec dana...kaze ona-da, malo je guzva znate, al dobit cete oba mjeseca zajedno...a ja njoj lijepo da jel bi ona volila radit 2 mjeseca pa cekat jos tri placu za ta dva u komadu...a njoj veliki upitnik iznad glave, da kak si ja to mislim?!?

i da, burza me poslala jednom na razgovor-elektrotehnicar za minimalac (odbio), i drugi put u ducanu, radio mjesec dana za minimalac

IZBJEGAVAJTE natječaje koji traju dan dva tri jer su u pravilu to natječaji onih poslodavaca koji već imaju nekog za zaposlit, al se stavljaju natjecaji sluzbeni radi poticaja od strane HZZ-a, bilo za prvo zapošljenje (cca 30000kn za godinu dana) ili neki drugi poticaj

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 15:47 

žalosno je da moramo na ovaj ili onaj nacin iskazat nezadovoljstvo....sve mi se cini da se to nebu promjenilo ma koliko mi to željeli...
NIJE IH BRIGA!!!

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 16:24 

Medo tvoja priča je urušila cili index.hr! :arhitekt:

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 16:28 

mojoj curi su rekli nek si pogleda na netu za posao, da što je dosla tamo uopce, i kao OBAVEZNO se morala prijavit na njihovoj stranici, cv i ostalo, da poslodavci mogu vidjet...eto, našla si posao preko debele veze u "struci", prehrambeni tehnolog, slaže kobasice na pokretnoj traki za minimalac

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 16:43 

Šta za rec....u onom trenutku covjek bi joj mogo svašta izgovorit...ali opet si mislim, ima i ona nekog doma o kome se mora brinut!!! tako da sam proguto jezik i izašel van...bez puno rasprava.....

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 17:52 
Moderator

U 2 godine traženja posla svašta sam doživio, i od HZZ i od poslodavaca.
Uglavnom svi samo na HZZ zadovoljavaju formu, sadržaj nije bitan.
Javljaš se svaki mjesec kao da si bivši zatvorenik na uvjetnoj.
Svakih 6 mjeseci te tvoj povjerenik za zapošljavanje pozove na razgovor i dok primaš naknadu misliš si ajde, ljudi brinu daju ti pare pa oće vidjet jel se trudiš naći posao.
Poslije vidiš da je sve to samo zavaravanje.
Ispitivanje ko na policiji. Sve joj piše u računalu, čita s ekrana i onda te to pita.
Kao sad ona provjerava jel znaš gdje stanuješ i jel imaš ženu i djecu i koji fakultet si završio.
Iskreno nisam se ni nadao da će mi oni pronaći posao, i svima slobodno i odgovorno mogu reći:
AKO NEMATE NEKU VEZU POSAO DOBILI NEBUTE barem u 90% slučajeva.
Stvar je dosegla kritične brojke i za svaki posao javi se ogroman broj ljudi. Pozivi na 1. razgovor su se prorijedili.
Razlog da ne dobijete posao može biti i da im se ne sviđa vaša frizura, uopće nije bitno što.
Jedini posao na koji me HZZ uputio na moje opće čuđenje bio je kod poslodavca koji mi je rekao da hoće da 7 dana radim onak na crno, pa da vidi jel zadovoljavam njegove standarde.
Uredno sam mu odradio posao koji je otišao u proizvodnju, znači dobro i rekao je da ipak nebi mene.
Kasnije sam saznao da je u roku od 3 mjeseca promijenio 18 ljudi na tom poslu.
Znači svaki mu odradi posao i cipela. Naravno da to nije htio platiti dao je kao neku lovu za prijevoz, za koju sam mu rekao da si s tim može obrisati guzicu.
Poslije kad sam svojoj "povjerenici" na HZZ to spomenuo, čudila se i rekla da su joj i drugi to već spominjali. I... ništa.
Tip u toj firmi je inaće pri vrhu popisa dužnika državi, ali i dalje se vozi u finom autu, živi na "visokoj nozi" i on i brat mu koji je suvlasnik firme. I... nikom ništa.
Moja preporuka svima koji još mogu,a to govorim i svojoj djeci, gibajte van i tražite sreću izvan ove močvare. Nije ni tamo cvijeće ali se barem zna da ako pošteno radiš možeš dosta dobro živjeti.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2013 18:03 

:plus: :dobar:

Povratak na vrh 

[ 8 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.