| Autor |
Poruka |
|
sanja
|
Naslov: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 08:16 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
http://danas.net.hr/znanost/jadran-ce-d ... -i-turistaU zadnje vrijeme čitamo o ovoj temi na sve strane. Ako polazimo od toga da će tako i biti, što možemo,kao pojedinci, unaprijed pripremiti da nam bude lakše.Da li je pametno kupovati bilo što na moru? Misllim da više nije. Makar će biti i u Zagrebu slično,pretpostavljam.Negdje će biti bolje ali gdje? Da li uskoro počinje Nova Seoba Naroda i borba za opstanak? Ajmo ljudi, ideje!
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 08:28 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Sanja i ti i ja i većina nas ima dovoljno godina da o tome nebi trebali brinut. A šta će naši klinci odlučiti , to neka bude njihova odluka, ja se ne budem miješao.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 08:50 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
To mi je jasno.Ali mi možemo već sad donijeti neke odluke da njima bude ,možda,lakše. Možemo se mi smijat ovim preppersima ( mada su neki fakat ludi ) ali...Ne mislim tu na skupljanje tona konzervi hrane,oružja i kopanja kanala.Ako nema dovoljno vode nema ni energije. Idemo onda na neki oblik samoodržive energije,solarne,vjetrenjače...I to je neki početak u planiranju. Ili npr. donijet odluku , ne kupovat kuću na moru radije ću ju kupit na Plitvicama 
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 10:37 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
postoji vise teorija o dizanju razine mora. more se dize, to nije upitno, ali kolko se dize godisnje je jako upitno jer nije isto svake godine tak da nije bas lako izracunat za kolko godina ce koji otok potonut. razina mora raste ovisno o tome dali se vise tope morski ili kopneni ledenjaci. topljenje morskih ledenjaka ne utjece na razinu mora. s druge strane, svako globalno zatopljenje uzrokuje globalno zahladenje iliti ledeno doba, to je zivotni ciklus planete i ljudi ga nemreju sprijecit. malo smo ubrzali zatopljenje sa industrijom i ostalim zagadivacima ali nismo ga uzrokovali. tak da ce vjerojatno nastupit ledeno doba prije nego svi dalmatinci i primorci budu primorani bjezat u unutrasnjost pa ce se more opet pocet povlacit. 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 10:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
zaključak je kupujte vikendice jeftinije u 3. redu od mora za 100 godina bit ćete u prvom. 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 11:00 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Koliko dugo vremena mjerimo temperaturu? Imamo podatke za samo zadnjih stotinjak godina... Isto važi i za razinu mora. Planet Zemlja prolazi kroz cikličke promjene od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka, pa i stotina tisuća godina... Više od priče o globalnom zatopljenju treba nas brinuti obrtanje magnetskih polova, mogućnost da nas pogodi asteroid ili da budemo sasvim precizni, to što postajemo tropsko područje u prelaznoj fazi do pustinje... i pojave Muad'diba...
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Argon
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 11:05 |
|
|
Onda se za 50 godina svi vidimo u 
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 15:14 |
|
|
Andromeda juri prema našoj galaksiji za 4 milijarde godina biti če kaos 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 15:20 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
imand je napisao: Andromeda juri prema našoj galaksiji za 4 milijarde godina biti če kaos  ti si dezinformiran! ne juri ona prema nama nego mi prema njoj  u biti jurimo jedni prema drugima i to nepojmlivom brzinom 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Klima se Klima Postano: 03 tra 2014 15:31 |
|
|
Ajd ne priopćaj, heretik jedan pa zemlja čvrsto stoji na svom mjestu, a ovo sve ostalo juri okolo i stvara kaos nečastivi na djelu 
|
|
 |
|
 |