Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Mene moja naučila strina ...
 Post Postano: 06 tra 2014 19:26 
Administrator

... nedavni slučaj glasanja HDZ-ovih eurozastupnica protiv izjednačavanja žena i muškaraca u pravu na plaću najopipljiviji je i najsvježiji. Da su Ruža Tomašić, Dubravka Šuica, Ivana Maletić i Zdravka Bušić onomad digle ruku za inicijativu portugalske zastupnice Ines Christine Zuber, ona bi bila usvojena, a sve žene u EU-u dobile bi pravo da za isti posao prime jednaku plaću kao i muški kolege, kao i europsko jamstvo da za trajanja porodiljnog dopusta ne mogu biti otpuštene.

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Mene moja naučila strina ...
 Post Postano: 06 tra 2014 19:47 

Evo što kaže Tomašić zašto je glasala protiv. Na Twitter profilu zasuta je pitanjima o glasanju, ona tvrdi kako nikad nije podržala teze da su žene manje vrijedne: "Ne stavljajte mi u usta takve grozote".

Tvrdi kako je razlog što je glasala protiv odluka o pobačaju.

"Podmetanje prava na pobačaj i rodne ideologije u izvješće pokazuje koliko je ljevici doista stalo da ženama osiguramo ravnopravnost. Ignoriranje prava oca da sudjeluje u donošenju takve odluke i zatiranje djetetovog prava na život ne smatram napretkom. Jedni to vide kao podmetanje, a drugi kao napredak društva", napisala je Tomašić koja dodaje kako je svojim govorim i glasanjem iznijela svoj stav.

"Da je izvjestiteljicu doista briga za ravnopravnost žena, izvješće ne bi imalo ideološku pozadinu i bilo bi usvojeno.", zaključila je Tomašić koja je na Twitteru objavila i fotografiju s citatom koji je smeta.

Zanimljivo je spomenuti i kako je Dubravka Šuica u svom izlaganju kazala kako žene moraju biti ekonomski neovisne i jednako plaćene, no ipak je glasala protiv. "Prvo, žene moraju biti ekonomski neovisne i jednako plaćene. Drugo, jasno je kako je nejednaka zastupljenost žena na vodećim pozicijama u odnosu na muškarce što također mora biti korigirano i treće, skrećem pozornost na značajni problem nasilja nad ženama. Želim da tema nejednakosti žena i muškaraca postane prošlost", istaknula je Šuica zahvaljujući se povjerenici Vivien Reding naglasivši koliko je važno govoriti o tematici koja će doprinijeti jednakopravnosti spolova. No, prilikom glasanja bila je protiv kao i njeni konzervativni kolege.

fuj koje mlaćenje prazne slame :vom:

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 tra 2014 23:58 

zato ja ljudi moji uopće ne pratim politiku, danas sam slučajno naletio na nedeljom u 2 sa Mirelom Holi, simpa ženskica i ako uspiju progurati dio onog što priča svaka joj čast, ja mislim da nam je svim pun kufer praznih obečanja i priča ova vlada ovo ona ono, Milanović i sadašnja vlada ne mogu puno. ja mislim da se trude ali ne mogu popraviti ono što je uništeno, prodano i opljačkano u zadnjih 20 god, zašto se ne jača poljoprivreda kad su industriju uništili i zasrali, oni se drže jbn turizma koji ne bi smio biti glavna grana države, na dobitak od turizma bi se trebalo gledati kao na onaj kolačič koji dobijete uz kavu, ako ga dobijete super a ako ne nikom ništa, zašto uvozimo hranu, povrće izvana?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2014 07:58 
Moderator

manilu je napisao:
zašto se ne jača poljoprivreda kad su industriju uništili i zasrali, .... zašto uvozimo hranu, povrće izvana?

Europska unija ima velike zalihe poljeprivrednih proizvoda koje mora nekome prodati i onda čine sve što mogu da to prodaju novopridruženim naivcima, a glavna poluga su im uvozni lobi u suradnji sa pojedincima koji će danas/sutra za nagradu dobiti radna mjesta u Briselu.

Čudna je podudarnost da je glavni pregovarač koji je pristao na sve uvjete EU dobio posao u sjedištu EU u Briselu. Zašto ? Jeli mu to nekakva nagrada za posao koji je obavio ... Mene zanima bi što o njegovom "pregovaranju" rekli naši poljeprivrednici i ribari ? Da stvarno, nemogu mu ništa reći, on je na plaći u Briselu, a oni su ostali u RH.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2014 09:13 
Administrator

manilu je napisao:
zato ja ljudi moji uopće ne pratim politiku, danas sam slučajno naletio na nedeljom u 2 sa Mirelom Holi, simpa ženskica i ako uspiju progurati dio onog što priča svaka joj čast, ja mislim da nam je svim pun kufer praznih obečanja i priča ova vlada ovo ona ono, Milanović i sadašnja vlada ne mogu puno. ja mislim da se trude ali ne mogu popraviti ono što je uništeno, prodano i opljačkano u zadnjih 20 god, zašto se ne jača poljoprivreda kad su industriju uništili i zasrali, oni se drže jbn turizma koji ne bi smio biti glavna grana države, na dobitak od turizma bi se trebalo gledati kao na onaj kolačič koji dobijete uz kavu, ako ga dobijete super a ako ne nikom ništa, zašto uvozimo hranu, povrće izvana?

Zato jer je Europska Unija americka kolonija bas kao sto je to i Japan zadnjih 70 godina.
A Hrvatska je obican brabonjak na shupcanim dlacicama EU.
Hrvatska Vlada i Sabor imaju samo kozmeticku ulogu i nista drugo. Pusicka svako jutro dodje u jamericku ambasadu -Dobaaar daaan, ja sam dooooslaaa. Pa se naguzi - Izvooolteeeee. I kad primi informacije sto i kako lijepo to prenese u vladu koja mora napraviti sve tocno po tim naputcima. Zasto? Zato jer dinastija Rothschild posjeduje i jameriku i EU i 80% svega sto vrijedi u rvackoj. Ako nece raditi po njihovoj direktivi postavit ce druge i legalno suspendirati ˝demokraciju˝ bas kao u Italiji ili Grckoj. Ili ce pojedini ministri iznenada dobiti rak.
Nemojte ni pomisliti da ce druga vlast nesto promijeniti. Moze postati samo gore.

A poljoprivredu treba unistiti. I to na nacin da se podijele krediti poljoprivrednicima i zatim jeftino uvozi hrana. Kad seljak vise nemoze vracati kredite jednostavno se njegova zemlja pokupi. Prosto ko pasulj.

Ima jos pitanja?

Povratak na vrh 

[ 5 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club