| Autor |
Poruka |
|
razdor
|
Naslov: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:05 |
|
|
|
Hrvatske šume počinju naplaćivati obiteljske izlete i vožnju biciklom u prirodi
Da je za branje šparoga i drugog bilja potrebno dobiti deset kuna vrijednu dnevnu dozvolu Hrvatskih šuma, poznata je stvar, no uprava te državne tvrtke odlučila je otići korak dalje te će početi naplaćivati čak i vožnju biciklom te obiteljske izlete u prirodi!
Tako će dnevna dozvola za korištenje biciklističkih staza koštati deset kuna za osobu, a dvadeset za obitelj, dok će dozvola za korištenje površina u svrhu izleta koštati 40 kuna po obitelji, piše Jutarnji.hr.
Hrvatske šume upravljaju golemim teritorijem jer je svaka šumska površina pod njihovom kontrolom. Stoga će svaka šetnja bilo kojom hrvatskom šumom, a da nije riječ o parkovima prirode ili ancionalnim parkovima, koštati. Naplaćivat će se i sportske aktivnosti u šumama (250 kuna po grupi za paintball), pa čak i uzlijetanje paraglajdom iz šume (50 kuna dnevno po osobi)
Sakupljeni kesteni morat će se plaćati dvije kune po kilogramu, uz 20 kuna dnevne dozvole za sakupljanje šumskih plodova. Naplaćivat će i sakupljanje oraha, lješnjaka, drijenka, borovnice, kupine, maline i jagode, rogača, divlje ruže, pinjola, pa čak i žira te bukvice.
Ni ljubitelji šumskih gljiva neće biti oduševljeni vijestima jer će morati platiti 160 kuna po danu za sakupljanje tartufa, te još 40 kuna po kilogramu tartufa ili čak 160 kuna po kilogramu sakupljenog bijelog tartufa. stale gljive bit će jeftinije pa će se vrganji naplaćivati deeset, a lisičice, prosenjaci i ostale gljive pet kuna po kilogramu, uz deset kuna za dnevnu dozvolu.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:20 |
|
|
|
Samo zrak koji su proizvele krošnje hrvatskih šuma. Čitam i ne vjerujem majku im lopovsku.
_________________  Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.
|
|
 |
|
 |
|
Dadek
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:25 |
|
|
|
Tako su se vjerojatno ljudi cudili i kad su prvi put morali platiti dozvolu za ribolov, a nama je to danas normalno. Nema vise dzabe ni kod stare babe 
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:32 |
|
|
Dadek je napisao: Tako su se vjerojatno ljudi cudili i kad su prvi put morali platiti dozvolu za ribolov, a nama je to danas normalno. Nema vise dzabe ni kod stare babe  Ma za mene nije normalno da se uvode takva sranja samo zbog toga da bi se dale plaće uhljebljenim nesposobnjakovićima i platile greške nesposobnog (lopovskog) menadžmenta.
_________________  Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.
|
|
 |
|
 |
|
Dadek
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:35 |
|
|
|
Jole84 je napisao: Dadek je napisao: Tako su se vjerojatno ljudi cudili i kad su prvi put morali platiti dozvolu za ribolov, a nama je to danas normalno. Nema vise dzabe ni kod stare babe  Ma za mene nije normalno da se uvode takva sranja samo zbog toga da bi se dale plaće uhljebljenim nesposobnjakovićima i platile greške nesposobnog (lopovskog) menadžmenta. Meni, kao ribicu, nije normalno ni da mi naplacuju dozvolu za ribolov. Nije mi normalno ni da naplacuju parkiranje ispred zgrade i na cesti koju sam ja platio. JBG, u krivo vrijeme ste se rodili 
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:39 |
|
|
Dadek je napisao: Jole84 je napisao: Dadek je napisao: Tako su se vjerojatno ljudi cudili i kad su prvi put morali platiti dozvolu za ribolov, a nama je to danas normalno. Nema vise dzabe ni kod stare babe  Ma za mene nije normalno da se uvode takva sranja samo zbog toga da bi se dale plaće uhljebljenim nesposobnjakovićima i platile greške nesposobnog (lopovskog) menadžmenta. Meni, kao ribicu, nije normalno ni da mi naplacuju dozvolu za ribolov. Nije mi normalno ni da naplacuju parkiranje ispred zgrade i na cesti koju sam ja platio. JBG, u krivo vrijeme ste se rodili  Ma slazem se ja s tobom ali mislim da nije problem vrijeme nego mjesto.
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:40 |
|
|
|
dobro došli u realnost.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Dadek
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:48 |
|
|
|
|
Jole@ nije problem mjesto. U Austriji npr. svaki metar svakog potoka ima svog vlasnika. Gledas pastrve i nikom ne pada na pamet baciti udicu u tudji potok. Kod nas je normalno ograditi u plicaku jato lubina mrezama i onda navecer zrokati 50kg s puskama u vodi do koljena.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 19:52 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Dadek, jedna stvar su ribičija i branje gljiva. Totalno druga su obiteljski izleti u prirodu. Napravimo vaperclub na Sovskom jezeru na Dilju i skupi nas se 20. Država uzme cca 1.000 kn. Zašto?
Za političke uhljebe u Hrv. šumama... Nema tu logike, tu vlada zakon bezočne pljačke i lopovluka.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Pocet ce nam i zrak naplacivati . . . Postano: 10 svi 2014 20:02 |
|
|
Dadek je napisao: Jole@ nije problem mjesto. U Austriji npr. svaki metar svakog potoka ima svog vlasnika. Gledas pastrve i nikom ne pada na pamet baciti udicu u tudji potok. Kod nas je normalno ograditi u plicaku jato lubina mrezama i onda navecer zrokati 50kg s puskama u vodi do koljena. Slažem se ja s tobom i shvaćam da je problem u mentalitetu.Kada se svi budemo ponašali kao švabe živjeti ćemo kao i oni.Ali baš svaku nekolektivnu grešku mi u lijepoj našoj plaćamo kolektivno (hrvatske šume, brodogradilišta, kk Cibona , HAC.....)
|
|
 |
|
 |