|
.
Sada je: 23 lip 2026 03:56. | Zadnji put si ovdje bio: 23 lip 2026 03:56. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 14:10 |
|
|
Goran_M. je napisao: Jao,jao,ajme majko i božesačuvaj... Danas sam na vlastitoj koži opet osjetia kako negativni tv prilozi o e-cigareti postižu efekat. 'Bem ti RTL, novinarsku neobaviještenost, neznanje i "promociju" samo jedne, po nas vapere izrazito negativne, strane. Rasprava uz pivo - njih troje kontra mene jednog. "E, a 'esi gleda ono nekidan na erteelu, to o tim tvojim... tim... baterijama sa kojim pušiš struju... šta kažu stručnjaci i znanstvenici..." "E, jesam, paa??!" "I jesi ču'a šta kažu da to nije ispitano, ta tekućina, pitaj boga šta sve ima u njoj i da je štetno?!" Onda krenem objašnjavat (po ko zna koji put) da su oni plaćeni od strane duhanskih lobija za takve izjave i nazovi "istraživanja" jer se nekako moraju odvratit potencijalni korisnici e-cigareta da ostanu na duhanu inače duhanska ind. gubi profit kao što i države imaju sve manji priliv novca ostvaren kroz porez na duhanske proizvode... pa objašnjavanje sastava tekućine... itd,itd. "Eto znanstvenici istražili pa su budale, a ti, eto, pametan sa tom e-cigarom..." "Hahaha... pa šta ti viruješ u nekakve teorije zavjere? Ma daaaaj, ne pričaj pizdarije... Kad su rekli da je štetno, onda je štetno... valjda oni znaju, pa to su znanstvenici, eeeejj..." "Vidiš, ja se mogu ostavit duvana kad oću bez problema... al,eto, neću, a ti to svoje navlačiš svako malo... a čuja sam da se o nikotinu iz te e-cigare postane ovisan u roku 7 dana i da se, za razliku od normalnih cigara, nema šanse riješit tog otrova..." Rasprava je trajala nekih 10ak minuta dok im nisam na kraju reka': "Jel se ja petljam u vaše motanje duvana i u to koliko kutija popušite dnevno, koliko vas sve to košta i koliko je i kako štetno po vaše zdravlje?!?!?!... NISAM! E pa onda se ni vi ne petljajte u nešto o čemu nemate apsolutnog pojma jer niste upoznati s "materijom" i mijenjajte temu!!!" I umuknuše k'o zaliveni po ovom pitanju. Ma oteo si mi riječ iz usta...., sve stoji i to potkovano.., no..., teško se protiv neznanja borit.., da je srednji vijek već bi svi gorjeli na lomačama kao nekad vještice.... Mene svako malo neupućeni, ničim isprovocirani (roditelji, prijatelji, kao ono puni znanja i samouvjereni) upozoravaju kako je to štetno, pa jesam li gledao na tv-u je bilo..., ali bilo što bilo..., ako su roditelji, a ne puše..., onda su iskreno zabrinuti za zdravlje svoje djece, a prijatelji..., oni koji još dime analogne zapravo pokušavaju smiriti savjest.... Pogledajte si film Tko je ubio električni auto..( http://www.imdb.com/title/tt0489037/?ref_=nv_sr_1)..nekako se da preslikati na ovu situaciju sada s e-cigaretom...., trenutno izgleda kao da pobjeđuju "ONI", no s vremenom ipak nekako izgleda da pobjeđujemo MI....
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 15:12 |
|
|
Sappy je napisao: ...oni koji još dime analogne zapravo pokušavaju smiriti savjest.... Savjest?? Koju savjest? Nema tu savjesti po pitanju pušenja sve dok ih ne pritisne nekakva gadna bolešćina... Oni samo brane svoje egoistično "pravo da puše koliko 'oće, di 'oće i kad 'oće" jer im nema ništa milije i slađe od analogne smrduše i istovremeno bezuspješno pokušavajući osporit moje vlastito pravo na paru, sve to "potkrijepljujući" nekakvim jadnim "dokazima", "argumentima" o nemjerljivoj štetnosti e-cigareta u odnosu na njihove smrduše. I šta je najgore, nitko ih živ ne "povlači" za jezik, sami krenu upadat u raspravu sa mnom... a niti im nudim da probaju, niti ih nagovaram da se ostave smrduša i pokušaju preć na paru... ma apsolutno ništa... Pitam se šta bi tek bilo da jesam. Sve je to za njih otrov, kemikalija i ko zna šta sve ne... i još, zamisli, ja s parom ispadnem veći ovisnik od njih koji taru po 2 kutije smrduša dnevno jer "nikako ne ispuštam TO (parilicu) iz ruke...", "potežem svako malo" i "pušim čisti nikotin"... A na argument da parim već godinu dana i da se osjećam skoro identično kao i nepušač (što i jesam) i deset puta bolje od njih sve trojice zajedno odgovor je bio: "Samo čekaj, stani... Vidit ćeš ti za pet godina..."
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 15:37 |
|
|
Imaš pravo..., nema tu savjesti ili bolje rečeno svijesti..., neki (većina) i pored vlastitih očiju ne vide ili ne žele vidjeti... Da..., a najbolje mi je kad okorjeli pušači, onako gledaju me pa mi kažu.., "a što će ti to..., ili pušiš ili ne pušiš, ako ne pušiš ne treba ti ni to.., ajd ti to baci"...., imam osjećaj da bi najsretniji bili da me opet vide kako pušim analogne, onako vesel, lijepe sivkasto-blijede boje..., boje se.., boje jer gube na stadu.., brojnost im opada, uskoro će biti manjina pa će im u RH ukinuti neka prava.., zapravo boje se da prođu ko pederi... 
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
Zadnja izmjena: Sappy; 12 pro 2013 21:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 16:21 |
|
|
Sappy je napisao: brojnost im opada, uskoro će biti manjina pa će im u RH ukinuti neka prava.., zapravo boje se da ne prođu ko pederi...   S tom razlikom da će ovi nakon referenduma ipak dobit neka prava, a analogušarima će bit uskraćeno čak i pravo na referendum...  Novi izraz za pušača, a žestokog protivnika parenja - VAPOFOB. 
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 16:41 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Ja sam prestao s tim raspravama. Svaka minuta u takvoj raspravi je minuta koju nikad neću moći vratiti. Bolje da sam je proveo gurajući si iglu u oko ili omatajući si obiteljske dragulje koprivama.
A vidi se po prvoj rečenici koliko je sati. Kad te netko pita da mu objasniš zašto to radiš, logiku iza toga, kad pita o štetnosti, zdravlju, cijeni - nema problema, pričat ćemo 100 godina ako treba. Ali kad krene sa "Pa kaj to pušiš, to ti je...." - nebitno kako nastavi rečenicu, uvijek dobije nešto u stilu "da, znam, to je otrov nad otrovima, ali ja želim krepati što prije i usput potrovati sve koji su mi u blizini". Onda je tajac, okret na peti i mogu nastavit u miru raditi štogod sam radio (igle, koprive, itd).
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 17:08 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
bluedevil je napisao: "da, znam, to je otrov nad otrovima, ali ja želim krepati što prije i usput potrovati sve koji su mi u blizini". Onda je tajac, okret na peti i mogu nastavit u miru raditi štogod sam radio (igle, koprive, itd). HAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA to i ja prakticiram u zadnje vrijeme  najdjelotvornije od svega kaj sam do sad probo u obrani od antivejpera 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 11 pro 2013 17:15 |
|
|
|
Pa u neku ruku smo pizde,istina je ipak-il pusi il ne pusi...bilo bi lijepo maknut se i sa e-ciga,najzdravije
Sent from ViperS
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 12 pro 2013 00:37 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Nema gorih od konvertita, do jučer su pušili 3 kutije dnevno, sad pare mjesec dana i odmah pušači su svemu krivi... ccc... 
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 12 pro 2013 09:36 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
vulja je napisao: Pa u neku ruku smo pizde,istina je ipak-il pusi il ne pusi...bilo bi lijepo maknut se i sa e-ciga,najzdravije
Sent from ViperS Ne mislim tako. Ja sam, evo priznajem, uživao u cigareti. Nisam tak puno pušio (nakon trećeg prestanka/početka), ali sam uživao. Nije me - zdravstveno - ništa smetalo, još uvijek, tako da stvarno nisam imao potrebe prestati. Žena je bila ta koja me podsjetila tokom trudnoće da ne bi bilo u redu da pušim unutra jer smrad ostane + pasivno pušenje bebe, i bez obzira gdje ja pušio, i beba će tamo doći (jesti, spavati, ovo, ono), tako da neće biti moguće izbjeći izlaganje dimu. A ako idem na balkon, kao što sam išao neko vrijeme, bit će problem sa zimom, kišom, snijegom, vjetrom, itd kad neće biti moguće stati na balkon, pa ću opet ovo-ono. I taman u pravi tren uletila šogorica sa ego+vivi kombinacijom, i eto... A sad mi se ne prestaje. Ovo mi je hobi, zabava, veseli me, guštam. Ako se radi o nikotinu, dovoljno bi mi bilo napravit si voda+nikotin, pa umočit prst u to. PRobao sam, ostavio si malo tekućine sa 24 nikotina namazane na ruku, i nisam dobio poriv da parim, nije bilo "nikotinske krize", dakle nikotin se apsorbirao i zadovoljio me (parim 6mg, tak da je 24 i više nego dovoljno bilo). ALi neću, ovo mi je OK sport, zabava, i mogu sa 100% sigurnosti reći da ću, čak i kad skinem nikotin na nulu (a što radim), i dalje nastaviti pariti.
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Deckardcain
|
Naslov: Re: Mjesta di ste parili, reakcije okoline i ostale situacij Postano: 12 pro 2013 10:54 |
|
|
|
_________________ Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 23 lip 2026 03:56. | Zadnji put si ovdje bio: 23 lip 2026 03:56. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 68 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |